Γνωρίστε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενεργειακής Κοινότητας Υπέριων!

Τάκης Γρηγορίου – Πρόεδρος

Σπούδασε Διεθνή Οικονομικά και έκανε το μεταπτυχιακό του στις Ευρωπαϊκές και Πολιτικές Επιστήμες στην Αγγλία. Ασχολείται από το 2008 με την ενέργεια και το κλίμα ως υπεύθυνος εκστρατείας του Ελληνικού Γραφείου της Greenpeace συμβάλλοντας στη βελτίωση του θεσμικού πλαισίου για τις καθαρές πηγές ενέργειας και της εξοικονόμησης ενέργειας στη χώρα μας. Από το 2021 δουλεύει ως σύμβουλος πολιτικής και επικοινωνίας σε θέματα εξοικονόμησης και ενεργειακής δημοκρατίας. Όταν δεν εργάζεται συνήθως κρύβεται από τον κόσμο για να ακούει ανενόχλητος τις μουσικές του και να βλέπει τις αγαπημένες του σειρές στην τηλεόραση.

Χρήστος Βρεττός – Αντιπρόεδρος

Ο Χρήστος Βρεττός δουλεύει για την REScoop.eu, την Πανευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ενεργειακών Συνεταιρισμών καθώς και για την Electra Energy μία οργάνωση που προωθεί την συμμετοχή των πολιτών στην παραγωγή καθαρής ενέργειας στοχεύοντας ιδιαίτερα στη δημιουργία ενεργειακών κοινοτήτων στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια.  Έχει συμμετάσχει σε διάφορα διεπιστημονικά ερευνητικά προγράμματα πάνω σε θέματα όπως η Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία και η αποανάπτυξη. Τον ενδιαφέρει η δημοσιογραφία και παρακολουθεί στενά τις Συνόδους Κορυφής υπό το Πρόγραμμα του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή.

Σάντυ Φαμελιάρη – Γραμματέας

Σπούδασε Φυσική στην Αθήνα και ασχολείται με τον περιβαλλοντικό ακτιβισμό. Δουλεύει σχεδόν μια δεκαετία στον χώρο των περιβαλλοντικών οργανώσεων κυρίως σε θέματα κλιματικής αλλαγής και ενέργειας. Το 2023 αποφάσισε να εστιάσει επαγγελματικά στις ενεργειακές κοινότητες και την κοινωνική πτυχή της ενεργειακής μετάβασης πηγαίνοντας στην Electra Energy Cooperative. Παρά το υπόβαθρό της έχει κλίση στις τέχνες και δηλώνει συναυλιομανής! Αν της απευθύνετε τον λόγο δεν θα σταματήσει ποτέ να μιλάει.

Σοφία Καθαρείου – Ταμίας

Η Σοφία-Ξένη Καθαρείου είναι λάτρης του σινεμά των σειρών και της φωτογραφίας και σοβαρά μετανιωμένη καταστροφέας του πλανήτη. Αυτή την περίοδο εργάζεται στη φωτογραφία και το βίντεο και ολοκληρώνει τις σπουδές της στην Εφαρμοσμένη Φυσική στο Ε.Μ.Π.

Νικολέττα Χουχούμη – Μέλος

Η Νικολέτα είναι Υποψήφια Διδάκτωρ του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου με κατεύθυνση στην ανάπτυξη και βελτιστοποίηση συστημάτων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

Έλαβε το B.Sc. και M.Sc. στην Επιστήμη και Τεχνολογία Υλικών από το Πανεπιστήμιο Κρήτης και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, αντίστοιχα. Κατά τη διάρκεια του M.Sc. της συνεργάστηκε με την ομάδα συλλογής και αποθήκευσης ενέργειας του ΙΝΝ στο ΕΚΕΦΕ “ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ” για την ανάπτυξη συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας.

Προβληματίζεται μεταξύ άλλων πάνω σε θέματα ενεργειακής τεχνολογίας και πράσινης μετάβασης και οραματίζεται μια κοινωνία ενεργειακά βιώσιμη.